Szerzősimogató

Szerzősimogató

Segítség! Mi a szerzőgondozás?

2014. december 06. - Szerzősimogató

Ne ess pánikba. Majd lassan mondom, hogy biztosan megértsd. A szerzőgondozás az a mód, amivel könyvkiadóként sok pénzt kereshetsz.

A kiadók többsége harmad-negyedrangú külföldi szerzőket ad ki, ezért narcisztikus szerzők helyett általában a ridegtartáshoz szokott műfordítókkal találkozik. A magyar szerzők közül csak a vastagbőrű vérprofik jönnek szóba. Velük nem kell lelki életet élni: ha megkapják a kialkudott honort, piacképes szöveget adnak le.

Tudom, gyász, de az a helyzet, hogy a szórakoztatóipari trendek változása plusz a kalózkodás lassan bedönti a hagyományos könyvkiadást. Új üzleti modelleket kell kidolgozni. A kiadók többsége rá fog szorulni, hogy szóba álljon a magyar szerzőkkel. Ráadásul nagyon kell majd tudni, hogy mit akar az ember, és mankónak nem lesz se angol nyelvű eredeti, se csicsás borító, se vérpezsdítő eladási statisztika.

Annak érdekében, hogy a szerző olyan könyvet állítson elő, amilyet szeretnél, foglalkozni kell vele. Ez más szakma, mint a szöveggondozás, a szerzőnek ugyanis lelke van. Vagy megtanulod, vagy fogadsz egy profit, aki ért hozzá, vagy elmész bugyit árulni. Vagy bármi mást. Én szóltam. 

Amennyiben semmi kedved a szerzőkkel veszkődni, nézz rá a Facebook oldalunkra vagy írj levelet a szerzosimogato@gmail.com-ra, és kérd a Szerzősimogató árajánlatát. Így lesz időd, hogy a számodra fontos dolgokkal foglalkozz, és egy külföldi jogdíj töredékéért piacképes kéziratot kapsz. 

yukio_mishima_cat.jpg(http://www.asiateatro.it/giappone/altri-generi/se-mishima-calca-ancora-le-scene/mishima-yukio/)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr836961283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaitouda 2014.12.06. 22:49:14

Gondolom a sokadvonal-béli szerzők már rájöttek, hogy a rajtuk élősködő kiadóknak, ügyvédi irodáknak és földműves rokonoknak egy kibaszott fillért sem szeretnének juttatni. Szeretnének most pénzt csinálni a sokadvonal-béli műveikből. Ez nehéz lesz, hiszen a INTERNET korában pont az ő kategóriájukban jelenik meg a legtöbb vetélytárs.
A felkapott szerzők pedig lassan, de biztosan halnak megfele...
Évek óta nem kiváltság a szerzőség.
süti beállítások módosítása