Szerzősimogató

Szerzősimogató

Segítség! Most ez lesz a borítóm?

2014. december 08. - Szerzősimogató

Ne ess pánikba. Igen, ezzel  borítóval jelenik meg a könyved.

A legtöbb szerzőnek többé-kevésbé pontos elképzelése van arról, hogy milyen legyen a kötete, azonban ez csak ritkán találkozik a kiadó elképzeléseivel. A szerző híres és gazdag akar lenni, a kiadó viszont el szeretné adni a könyvet – látszólag egy a célotok, de nem biztos, hogy ugyanazt értitek alatta. Számodra ugyanis a saját könyved a legfontosabb, a kiadó számára viszont a könyved az éves terv egyik kötete, amit ár-érték arányosan akar kihozni.

A könyvkiadás csapatmunka. Persze kell hozzá a kézirat, de az önmagában nem elég. Sokan dolgoznak annak érdekében, hogy a könyved piacképes termék legyen: többek közt a szerkesztőd, a korrektorok, a tördelő, a műszaki szerkesztő, és a grafikus is.

A kompetenciád legkésőbb ott ér véget, amikor a szerkesztővel átmész a szövegen. A tipográfiához a tördelő ért jobban, a grafikus meg a borítókészítéshez. Ne akarj beleszólni a munkájába, mert az egy másik szakma, amihez lövésed sincs. Se a képalkotáshoz, se a piaci trendekhez. Te se vennéd jó néven, ha a grafikus mindenáron bele akarna pofázni a könyv cselekményébe. Te írni tudsz, ő rajzol és fest. A legjobb, amit tehetsz, hogy megköszönöd a munkáját, és nekilátsz a következő kötetednek. Az a te tereped.  

Amennyiben írtál, írsz, vagy írni szeretnél egy könyvet és nem tudod, hogyan tovább, nézz rá a Facebook oldalunkra vagy írj levelet a szerzosimogato@gmail.com-ra.

girl_reading_a_book_bookend.png(http://www.mochithings.com/bookends/mini-girl-reading-a-book-bookend/2863)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzosimogato.blog.hu/api/trackback/id/tr16965929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása